Quiebus Licentie Gedragstherapeuten

Quiebus Hondenscholen in Goirle, Tilburg en Den Haag

Quiebus Licentie Hondenscholen

Quiebus Startpagina

 
 
 
 


Kynologisch Centrum Quiebus & Kattengedrag Centrum Quiebus

Bij Quiebus staat het welzijn van honden en katten altijd voorop. Zo vinden wij dat er geen enkel excuus is om dieren fysiek te corrigeren, fysieke correcties worden altijd toegepast als de kennis om het anders aan te pakken ontbreekt. Het inzetten van fysieke correcties en/of correctiematerialen onder “deskundige” begeleiding is nog steeds de meest gehoorde reden en dat is toch wel erg vreemd want als de begeleider deskundig is heeft deze dit soort middelen nooit nodig.

Al meer dan 25 jaar geven wij de opleidingen voor kynologisch instructeur, gevorderd kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut en sinds 2013 ook de opleiding voor katten gedragstherapeut. Omdat iedereen deze opleidingen mag geven en deze opleidingen (net als vele andere) door de overheid niet worden erkend is het voor cursisten heel lastig om te bepalen waar zij hun opleiding willen gaan volgen.

Quiebus is door het CPION erkend voor het geven van kort beroepsonderwijs. Zo kunnen wij onze cursisten garanderen dat zij een professionele opleiding krijgen.


Kynologisch Centrum Quiebus

Kynologie betekent leer van de hond, het is geen beschermde titel dus zal je hem in hondenland vaak tegenkomen. Toch hebben wij gekozen voor deze titel omdat het (bij goed gebruik) de lading het beste dekt.

Waar komt de naam Quiebus vandaan?
Het bedrijf is genoemd naar Quiebus (een Riesenschnauzer), hij was de beste gedragstherapeut die ik ooit heb ontmoet. Naast alle opleidingen en onderzoeken heeft hij mij het meeste geleerd over de manier om met honden om te gaan. Hij liet ons zien dat een zelfverzekerde leider geen verbale of fysieke correctie geeft maar juist laat zien dat dit niet nodig is. Het goede voorbeeld geven is dan ook de belangrijkste taak van de leider.

Quiebus is eigendom van Gerda Doedee-van den Ende .Na het behalen van verschillende kynologische opleidingen en het doen van verschillende onderzoeken heeft zij een duidelijke visie ontwikkeld wat betreft de omgang met honden.

De Quiebus Visie

Honden

Wij zijn van mening dat honden niet in staat zijn om zelf voor hun belangen op te komen, wij doen dat graag voor ze. Dit betekent dat wij op de hondenscholen en in de gedragstherapie nooit gebruik zullen maken van hondonvriendelijke "hulpmiddelen" zoals, slipkettingen, halti’s, anti blafbanden enz.

Binnen de opleidingen staat dit dan ook centraal zo leren wij de cursisten om op de hondenschool en in de gedragstherapie zonder deze materialen te werken.

Natuurlijk is Quiebus in de loop van de jaren uitgebreid met mensen die hetzelfde gedachtegoed hebben en zijn wij er enorm trots op dat er inmiddels door tientallen hondenscholen en gedragstherapeuten op dezelfde wijze met honden wordt omgegaan.
Wij beseffen heel goed dat Quiebus een grote groep professionals vertegenwoordigd waarbij het dierenwelzijn op de eerste plaats staat.

Om deze visie uit te dragen hebben wij een licentiesysteem ontwikkeld.

Katten

Wij zijn van mening dat katten niet in staat zijn om zelf voor hun belangen op te komen, wij doen dat graag voor ze. Dit betekent dat wij in de gedragstherapie nooit gebruik zullen maken van kat onvriendelijke hulpmiddelen zoals, plantenspuiten, knikkers, stroomdraden enz. Al deze materialen worden ingezet als de kennis, om ongewenst gedrag om te zetten naar gewenst gedrag, ontbreekt.

Binnen de opleidingen staat dit dan ook centraal zo leren wij de cursisten om in de opvoeding en gedragstherapie zonder deze materialen te werken.

Quiebus Opleidingen


Omdat wij alleen genoegen nemen met professionele opleidingen zijn wij erg blij dat wij met het Haags Dierencentrum, een partner hebben gekregen die ons de mogelijkheid geeft om iedere cursist voldoende praktijklessen te laten volgen.

Opleidingen

Quiebus geeft opleidingen tot Kynologisch Instructeur, Kynologisch Gedragstherapeut, Gedragstester asielhonden en Kattengedragstherapeut en is door het CPION erkend voor het geven van kort beroepsonderwijs:

Voor meer informatie omtrent de opleidingen klik onderstaand
Opleidingen Hondengedrag
Opleidingen Kattengedrag

Verder verzorgen wij communicatietrainingen, workshops en bijscholingsdagen.

Licentiesysteem

We hebben een kwaliteitssysteem opgezet voor hondenscholen en gedragstherapeuten. Dit licentiesysteem moet er toe leiden dat de klanten duidelijkheid krijgen wat ze kunnen verwachten van een licentie hondenschool en licentiegedragstherapeut.

Inmiddels heeft Quiebus door heel Nederland en in België en Duitsland, licentie hondenscholen en licentiegedragstherapeuten die ons gedachtegoed delen en actief uitdragen.

Wij zijn de enige organisatie in Nederland die kan garanderen dat de bij ons aangesloten hondenscholen en gedragstherapeuten niet alleen gediplomeerd zijn en jaarlijks bijgeschoold worden maar ook dat zij volgens de Quiebus visie werken en dus staan wij garant voor de kwaliteit van onze licentiehouders.

Voor meer informatie omtrent de verschillende licentiesystemen klik onderstaand
licentiesysteem hondenscholen
licentiesysteem gedragstherapeuten

Ontwikkeling van producten en systemen

We nemen deel aan diverse overlegvormen en structuren op gebied van kynologie ook werken we regelmatig samen met de dierenpolitie.